Αποτρίχωση με κερί
Διάρκεια Θεραπεiας
15' - 90'

Αποτρίχωση με κερί

Η αποτρίχωση με κερί είναι μέθοδος προσωρινής αποτρίχωσης που εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του δέρματος και ενδείκνυται για γυναίκες και άντρες. Η χρόνια, επαναλαμβανόμενη εφαρμογή της, προκαλεί τη σταδιακή αραίωση της τριχοφυΐας στην περιοχή όπου εφαρμόζεται. Γίνεται με ζεστό κερί, όπου η θερμοκρασία του κεριού ελέγχεται από θερμοστάτη ακριβείας προκειμένου να αποφευχθούν εγκαύματα και ερεθισμοί του δέρματος.

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται η αποτρίχωση με κερί;

Εφαρμόζεται τόσο σε πρόσωπο, όσο και σε σώμα και ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος και ειδικά σε επιφάνειες με Tattoo, όπου λόγω της χρώσης του, δεν μπορούμε να επέμβουμε με Laser Alexandrite!
Η λέιζερ (laser) αποτρίχωση που αποτελεί σημείο αναφοράς στις μεθόδους αποτρίχωσης κάποιες φορές δεν ενδείκνυται. Για την περίοδο του καλοκαιριού η κλασική αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα (μέθοδος ζεστού κεριού από φυσικά υλικά) αποτελεί ιδανική επιλογή για το δέρμα σας, όταν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε laser αποτρίχωση λόγω μαυρισμένου δέρματος.

Προετοιμασία

Δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Εφαρμόζεται σε επιδερμίδα που έχει καθαριστεί με ήπιο σαπούνι, απαλλαγμένη από ιδρώτα, μικρόβια κλπ.Επίσης μια απολέπιση 2-3 ημέρες πριν το ραντεβού  συμβάλλει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το ξύρισμα απαγορεύεται πριν την αποτρίχωση με κερί, καθώς η τρίχα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος για να πετύχει η θεραπεία.

Διαδικασία εφαρμογής

Αρχικά,το κερί αποτρίχωσης απλώνεται όταν είναι ζεστό και όχι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει πάντα σε στεγνή επιδερμίδα, με κατεύθυνση προς τη φορά της τρίχας. Στη συνέχεια αφαιρείται με φορά αντίθετη προς την κατεύθυνση της τρίχας. Τυχόν υπολείμματα κεριού στο δέρμα αφαιρούνται με λάδι σώματος ή κάποια λιπαρή κρέμα.
Μετά την αποτρίχωση απλώνετε ενυδατική κρέμα με κατάπραϋντικές ιδιότητες και αν το σημείο πρόκειται να εκτεθεί στον ήλιο χρησιμοποιείτε αντιηλιακό.

Συχνές Ερωτήσεις
  • Τι πρέπει να προσέξω μετά την αποτρίχωση με κερί;
    Βασικός κανόνας μεταξύ των ραντεβού σας για είναι να μη χρησιμοποιήσετε σε καμία περίπτωση ξυράφι.
    Εκτός από τις γνωστές επιπτώσεις στο δέρμα (ερεθισμοί κ.λπ) θα επηρεάσει και τη διάρκεια του αποτελέσματος των θεραπειών.
  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με κερί;
    Έχει μεγάλη χρονική διάρκεια από 4 έως 6 εβδομάδες.
    Αφήνει το δέρμα λείο και απαλό.
    Οι τρίχες αφαιρούνται από τη ρίζα και με τον χρόνο εξασθενούν.
    Οικονομικά είναι μια προσιτή θεραπεία.
  • Ποια είναι τα μειονεκτήματα της αποτρίχωσης με κερί;
    Απαιτεί αναγέννηση της τρίχας περίπου 2-3 χιλιοστά.
    Μπορεί να είναι ελαφρά επώδυνη διαδικασία, ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου γίνεται καλά ανεκτή
Back to top of page
Update cookies preferences